U nedjelju 14. listopada 2018. godine s početkom u 10 sati održat će se audicija za plesni natjecateljski program u Studiju Mima.

 • Kako se pripremiti?

Sve što trebate ponijeti je sportsku opremu (uska odjeća i plesna obuća/čarape) i osmijeh na licu!

 

 • Tko se sve može prijaviti?

Mogu se prijaviti svi redovni polaznici suvremenog plesa osnovnoškolskih grupa u Studiju Mima sa preduvjetom da pohađaju oba sata redovnog programa!

 

 • Što vas očekuje?

Prijava se vrši u nedjelju 14. listopada (na dan audicije) odmah po dolasku u Studio. Nakon prijave svih kandidata počinje audicija koja se sastoji od dva dijela:

 1. Improvizacija – Kandidati, jedan po jedan redom kojim su se prijavljivali, izvode improvizaciju na nepoznatu glazbu u trajanju od 30 do 60 sekundi.
 2. Izvođenje naučene plesne sekvence – Trenerica Mirna na licu mjesta uči sve kandidate istovremeno kratku plesnu sekvencu koju oni zatim izvode jedan po jedan redom kojim su se prijavljivali.

Nakon što su svi kandidati prošli oba dijela audicije zbrajaju se ostvareni bodovi i žiri se međusobno konzultira.

Rezultati, lista kandidata i formirane natjecateljske grupe objavljuju se odmah po završetku audicije nakon konzultacija žirija.

 

 • Tko je sve u žiriju?

Žiri se sastoji od 3 člana:

 1. Mirna Trška – Voditeljica Studija za ples i rekreaciju Mima
 2. Nikolina Jeličić – Trenerica predškolske grupe u Studiju Mima sa dugogodišnjim plesnim i voditeljskim iskustvom i iskustvom u radu s djecom
 3. Nika Crljen – Koreografkinja i plesačica sa dugogodišnjim plesnim iskustvom i voditeljica Plesnog studija Jete u Zaprešiću

 

 • Što će se sve ocjenjivati?

Ocjenjuju se 3 elementa:

 1. Ritmičnost – ocjena se sastoji od više elemenata: sluh, prepoznavanje ritma i kretanje u skladu sa dinamikom glazbe
 2. Plesna tehnika – ocjena se sastoji od više elemenata: dužina pokreta, jasno vidljiv početak i kraj pokreta, opružena koljena i prsti stopala (za izvođenje tehnički zahtjevnijih elemenata daju se dodatni bodovi).
 3. Izražajnost – NE mehaničko izvođenje pokreta, prikaz različitih kvaliteta pokreta (snažno i sporo, snažno i brzo, lagano i sporo, lagano i brzo), facijalna ekspresija (osjećajnost).

 

U Studio će se moći ući od 9:45 kada će kandidati imati 15 minuta slobodnog vremena za zagrijavanje i pripremu.

 

VAŽNO!

 • Cijena natjecateljskog programa koji uključuje 2 redovna sata tjedno i još dva i pol sata pripreme za natjecanje, iznosi 300 kuna mjesečno. Dodatni troškovi kojih će biti odnose se na izradu kostima, plaćanje kotizacija za natjecanje i snošenje troškova putovanja unutar i izvan Hrvatske ukoliko će ih biti.
 • Treninzi će se održavati petkom od 18 do 21 h po grupama (18-19 h, 19-20 h i 20-21 h) i subotom grupni/zajednički trening plesne tehnike svih natjecatelja od 10:30 do 12 h